Tuesday, July 29, 2008

TAG: myself & me

aku telah di tag oleh cik jerjerz semalam.... tapi tak sempat nak buat. so this is the result

1. nama-nama timangan oleh org tersayang:
  • ayong : family belah penang, jiran tetangga, anak murid tusyen , blog members
  • jan : ibu, maksu, makcik, paksu, kak cik (kononya nama manjer ler)
  • kak long : family belah terengganu
  • nita : cikgu skolah menengah... rasa lemah lutut bila cikgu panggil nama tu.. he he he
  • gemuk : sepupu aku kat johor yg setahun muda pada aku... coz aku panggil dia kambing
  • sayang : ??? ada ka? mimpilah!!!

2. saya seorang yang..

  • gemuk... memang gemuk (cousin aku umur 3 tahun panggil aku ayong panda)
  • ceria, kelakar (org penang kata mangkaq)
  • pemalu... sikit je kalau ngan orang baru kenal. tapi kalau dah kenal.. **transform** he he he
  • suka cuba makanan baru or try new food outlet
  • tak kisah berbelanja for family or friends
  • suka kasut Crocs
  • obses pasai henna drawing/suka tgk n pakai inai

3. insan teristimewa. describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda:

  • kalau pasal pakwe ni..... susah la sikit.... sebab tak de pakwe mcm mane nak describe

4. makanan favourite anda

nak crita satu persatu tak cukup masa.... actually byk makanan yang aku suka..

  • laksa penang
  • nasi dagang
  • pizza maksu n adik aku buat
  • spinach pie (reseipi aku)

5. favourite kaler

  • merah
  • hitam
  • biru

6. favourite song(s)

  • hero by mariah carey (utk motivate diri)
  • tell him (celine dion n barbara stresand)
  • ramli sarip (semua lagu since sweet charity)
  • lagu tema ultraman (kena paksa telinga dgr ngan cousin aku umur 3 tahun... lama2 jadi best plak)

7. sikap yg membuatkan anda stress

  • tak tau tapi buat buat tau
  • tak sibuk tapi dok menyibuk
  • ada duit tapi dok buat kedekut padahal untuk kegunaan diri sendiri kira nak paw org jer..
  • penipu, pembohong
  • ketua atau orang atasan yg tak reti nak jaga kebajikan atau perasaana org bawahan

8. 3 benda yg mesti ada dalam handbag anda

aku jarang bawak handbag kecuali nak p jln2 tu pun bawak backpack. so kalau bwk, mesti ada:

  • purse/wallet
  • handphone
  • wet tissue
  • tisu
  • camera
  • pen
  • note book
  • perfume
  • chewing gum/ mint candy

9. BIla last nangis beria-ria..kenapa?

  • tahun 2001.......... arwah bapak aku kembali ke rahmatullah
  • other than that ada gak nangis tapi tak la beria- ria

10. nak tag sapa?

  • fina
  • maksu
  • sara marlina

2 comments:

akakerin said...

semua kenyataan diatas, benar2 belaka

Purple SouL SARA said...

thx for tagging me - i had something to write on